Berbulu

Berbulu tol la aku. huhuhu. bukan berbulu maksud aku aku dah berbulu. tapi maksudnye aku bengang ar. aku bengang ngan tempat intern aku ni. aduii. stress nye. da la habis exam je terus masuk keje, then masuk2 je dorg ada event besar so aku dgn tidak di-brief apa2 terus dikerah untuk menolong dan membuat mcm2 kerja yang aku tak tau. huhhuhuu. dan bila aku tanye dorg seperti sgt busy dan secara cincai saje cakap kat aku camne nak buat sume bnda tu. dan aku pun buat la mcm mana yang aku paham. tapi stakat ni aku rasa okey la kot. satu lagi yang aku berbulu sal tmpt kerja ni ialah ada certain orang ofisnye yang psycho. mmg melayu betul la perangai die. sombong, berlagak, dengki ngan orang, takleh tgk orang senang, pastu bajet senior sgt smpi time introduce pun nak cakap lebih kurg camni ” i da keje 12 tahun kat sini”… dan aku ngan kawan aku cam.. owh. so what? perlu ke nak cakap?. ada dua orang je perangai camni actually, dan dorg dalam satu department yang sama. hahahaha. dan dorg best fren bagus la. tapi agak annoyed sebab dorg nye meja kat blakang aku je kan, adoiii……

ermmm. senang citer first and second week aku kat sini tak happy la. tak best. patut la aku tgk byk orang resign dari company ni. and patut la mcm byk orang baru. bayangkan la SV aku pun baru keje 7 bulan kat sini. and keje pun sgt tak best, byk dan gaji plak skit. and kadang2 aku terpikir camne akak tu bole keje 12 tahun kat sini?? ermm. aku rasa aku tau kot. maybe sbb die bodoh sgt, atau pun ego sgt tak nak pindah sbb die rasa die selesa kat sini and die paling senior kot. sbb kalau die pindah die akan start dari zero. so die tak nak la nampak bodoh kan sbb die la mulut paling kuang hajau skali kat sini. so tak nak jatuh kan reputation die. hahahahha. bangang nye akak dua ekor ni. sian. patut la korg dok sini lama2. kalo aku jadi boss aku offer korg dua ni berenti awal dari company ni. hahahahahha

tu la. aku bole je nak chow dari company ni sbb carigali panggil aku lagi untuk intern kat sana, sbb tak cukup orang, tapi aku rasa cam takpe la. maybe ada hikmah kot aku susah payah kat sini. dan selalunye pasti ada kegembiraan menanti disebalik kesusahan. ermmmm. harap2 lah.

k la. tu je kot aku nak tulis. boss lalu lalang kat meja aku. so tak best la kan. tapi nak wat camne mmg aku takde keje. sume orang kat department aku sume kluar. so aku lagi la tak tau nak wat ape kan. tu je la kot.

salam.

Published in: on June 9, 2009 at 1:23 am  Comments (7)