8/9/2009

Hari ni aku rasa sedih gile. Aku tak tau naper. Maybe sebab aku gadoh ngan gf aku kot. Tah la. Tak tau apa salah aku sbnanye.. Tapi papepun aku harap die maafkan aku and kitorg berbaik semula.. ermmm.  Tah la.. Aku sbnanye tak tau nak cakap ape and dekat sape. Yang aku tau aku tgh sedih. Tu je. So memandangkan aku ada blog sendiri, so aku igt aku tulis jela kat sini. At least dapat la jugak meluahkan skit2 ape yang aku rasa..
Aku baru je buka tadi, tapi makan skit je.. aku mmg takde mood and selera nak makan. aku rasa japgi aku nak kluar la g amik angin tenangkan fikiran..
Btw, to my beloved girl, Atika Laily.. I Love U So Much. Blaja elok2 k.. U r always in my heart..

Advertisements
Published in: on September 8, 2009 at 11:46 am  Leave a Comment  

No Update

Hello guys.
Sorry for all who visit my blog in the past few weeks, which they found that i have not post anything here. Well, as you all know, we here, the students are having final examination this month and we are quite busy doing revision (revision? mcm baru nak study je ada la.. hehe). Me too cant avoid to feel the heat of final exam, thus i because of that i chose to study and do my revision as well. I’m quite worried with my past semester performance last semester, because it is quite disappointing actually. So, for this semester i decided to do the best in final examination since my course marks all in good position, or in other words have the potential to score and get as many A’s that i can. So that is a little bit explanation why there was no update in my blog recently.

My first paper starts on 12 may, which is the Business System Development paper. This subject is quite tough and challenging because it is a programming subject. I hate programming actually. So because of that usually i don’t get good marks in any programming classes. But, still, i have to go it through no matter what because it is one of our core subjects for Business Information System programme student. In order to get good marks, i struggling to cover and understand many topics. It is hard actually but i hope i can get good grade for it. That was my first paper. Then i have other 5 paper which are Malaysian Studies, Strategic Management, Health safety and environment, Economics and last but not least, Knowledge Management and Development which ended on 28th May, which is today. I’m quite happy and relieved actually because the examination is over and i can take some time to release my tensions, because after that i have to report my industrial internship duty at UMW on 1st June until January.8 bulan kot kene keje. aduiii. Malasnye nak bgn pagi. huhuhuhu. I hardly wake up early morning actually, thats why i hate it. errmmm. I think tu jela kot. Have a good day y’all. adios

p/s. aku malas gile nak update sbnanye. nnt la aku update lagi bila ada mood. takde citer la nak citer. hehehehe

Published in: on May 28, 2009 at 7:33 pm  Leave a Comment  

Study ‘Weak’

Hari ni berakhir la tempoh study week yang diberi. Bila tgk2 balik tak byk pun yang dapat dicover sepanjang mggu ni. tak tau ape yang ada dalam kepala otak aku skrang ni. Sume nye kosong. Hati kosong, Otak kosong. Da la first week exam ni paper aku 4 straight. Start dari hari Selasa sampai la hari Jumaat. Pastu second week ada satu paper and third week ada satu paper lagi… Paper aku pun dah la habis 28hb. Lambat gile. Lagi 3 hari aku kene start internship aku kat UMW.

And dalam mggu ni jugak mcm2 bnda yang tak best datang kt aku. Ada jugak yang best. tapi tak banyak la. Kira mood aku turun naik mcm rollercoaster mggu ni. Maybe sbb tu kot aku cam takde prasaan sangat skrang. Aku takde rasa takut untuk final, nak kata happy pun tak sgt, nak kata sedih pun tak sgt. Kira aku tak bole nak melayan apa2 mood yang mendatang. And aku pun tak bole predict mood aku. Aku senang marah, senang happy, senang nak pukul orang, senang nak melalak, kirenya aku follow je ape yang aku nak buat. Aku tak pikir sgt. Dan kadang2 tu badan aku ni cam tak normal pun ada. Demam on off, pastu tiba2 nak seram sejuk, tiba2 nak menggigil. Aku pun tak tahu ape kene ngan sistem badan aku ni. Harap2 aku sihat la nak amik exam bulan ni.

Ermmmm…Aku tau sbanye ape masalah aku. Aku tau kat mana and kenapa aku jadi camni mggu ni. Entah la. Tapi yang penting aku dah usaha and berserah, dan akhirnya nak jadi camni. Aku pun terima jelah walaupun berat hati. Pasti ada hikmahnye. And aku yakin disebalik bnda yang tak best or sdih mesti ada sumthing yang best dan bagus menanti aku di depan. Time ni mmg merapatkan diri ngan tuhan saja yang dapat menenenangkan aku time2 malam camni. Aku berdoa yang aku dapat lepas dari kesusahan dan kesedihan ni.

Wcamne pun aku tetap kene teruskan agenda aku. Ada perjuangan yang masih perlu aku selesaikan bulan ni which is final exam. Eventho dgn hati yang berat ni, aku cuba untuk ketepikan sume masalah aku dan focus untuk bnda yang lebih penting. Aku kene berusaha lebih keras untuk pastikan yang aku bole berjaya semester ni. Yes! Aku Mmg Boleh!..

Published in: on May 10, 2009 at 7:31 pm  Comments (3)